Op de hoogte blijven & meldpunt chroom-6

Wilt u graag op de hoogte blijven over het onderzoek? Of bent u op zoek naar een meldpunt chroom-6 om in het kader van het RIVM-onderzoek een melding doen over uw werksituatie? In beide gevallen kunt u terecht bij het Informatiepunt Chroom-6.

Hoe blijf ik op de hoogte van het RIVM-onderzoek?

Om op de hoogte te blijven van het onderzoek, kunt u zich laten registreren bij het Informatiepunt Chroom-6. U ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief en eventueel uitnodigingen voor (informatie)bijeenkomsten of misschien om mee te doen aan een onderzoek.

U kunt zich registreren als u oud- of huidig Defensiepersoneel bent, maar ook als u voor Defensie heeft gewerkt als uitzendkracht, ZZP-er of werknemer van een ander bedrijf. De registratie is ook voor nabestaanden van iemand die vermoedelijk ziek is geworden en is overleden als gevolg van werken met chroom-6.

Als u zich wilt laten registreren kunt u contact opnemen met het Informatiepunt Chroom-6.

Waar vind ik het meldpunt chroom-6 om zaken over mijn werksituatie te rapporteren?

Het Informatiepunt Chroom-6 is al lang ook een meldpunt voor chroom-6. Er zijn al veel meldingen over het werken met chroom-6 bij Defensie geregistreerd en dit kan nog steeds. U kunt het Informatiepunt hiervoor mailen of bellen.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

De gegevens uit uw registratie blijven bij het Informatiepunt Chroom-6. De gegevens kunnen een belangrijke informatiebron zijn voor het onderzoek naar het gebruik van chroom-6 en CARC, uitgevoerd door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het RIVM gebruikt uw gegevens echter alleen als u het Informatiepunt daar toestemming voor geeft. Voor het eerste deelonderzoek zijn bijvoorbeeld vragen van (oud-)medewerkers verzameld om de uiteindelijke onderzoeksvragen te formuleren.

Zorgen over gezondheid

U bent (nog) niet ziek, maar wel blootgesteld aan chroom-6 en daarom maakt u zich zorgen over uw gezondheid. Waar kunt u terecht?

NAAR ZORGEN OVER GEZONDHEID

Beantwoording vragen, begeleiding & ondersteuning

Het Informatiepunt Chroom-6 dat Defensie heeft ingericht is hét loket voor de nazorg rondom chroom-6. Of het gaat om de beantwoording van vragen, begeleiding of ondersteuning, het Informatiepunt staat voor iedereen klaar.

LEES MEER

Actuele informatie

Resultaten onderzoek chroom-6 op alle Defensielocaties later openbaar gemaakt [...]

Nieuwsbrieven januari 2021 [...]

Resultaten RIVM-onderzoek CARC en aanvullende onderzoeken bekend [...]

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven januari 2021 [...]

Nieuwsbrieven april 2020 [...]

Nieuwsbrieven november 2019 [...]

Nieuwsbrieven april 2019 [...]

Op de hoogte blijven

Registreer u bij het Informatiepunt Chroom-6 en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

Vragen?

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met het Informatiepunt Chroom-6.

STEL UW VRAAG