Waar kan ik terecht?

Werkte u vroeger op een POMS-locatie (Prepositioned Organizational Materiel Storage-locatie) van Defensie, of deed u dat tussen 1970 en 2015 juist op een andere Defensielocatie? En u werkte daar (mogelijk) met chroom-6 of in de buurt waar daarmee werd gewerkt? Misschien heeft u dan vragen over uw situatie en behoefte aan begeleiding of ondersteuning. Of misschien maakt u zich zorgen over uw gezondheid, of bent u op zoek naar een chroom-6 meldpunt waar u iets kunt delen over uw werksituatie. Er zijn verschillende plekken waar u dan terecht kunt.

Beantwoording vragen, begeleiding & ondersteuning

Het Informatiepunt Chroom-6 dat Defensie heeft ingericht is hét loket voor de nazorg rondom chroom-6. Of het nou gaat om de beantwoording van vragen, begeleiding of ondersteuning, het Informatiepunt staat voor iedereen klaar. Defensie roept dan ook iedereen met (hulp)vragen op zich hier vooral te melden.

Lees meer op over de beantwoording vragen, begeleiding & ondersteuning.

Zorgen over gezondheid

Bent u (nog) niet ziek, maar bent u wel blootgesteld aan chroom-6 en maakt u zich zorgen over uw gezondheid? Neem dan contact op met uw huisarts of, als u militair bent, militair huisarts. Uw (militair) huisarts bepaalt of er vervolgonderzoek nodig is naar een ziekte of aandoening, die gerelateerd kan zijn aan het werken met chroom-6.

Lees meer over zorgen over gezondheid.

Op de hoogte blijven & chroom-6 meldpunt

Wilt u graag op de hoogte blijven over het onderzoek? Of bent u op zoek naar een meldpunt chroom-6 om in het kader van het RIVM-onderzoek een melding doen over uw werksituatie? In beide gevallen kunt u terecht bij het Informatiepunt Chroom-6.

Lees meer over hoe u op de hoogte kunt blijven.

Actuele informatie

Onderzoeksresultaten RIVM 6 april openbaar gemaakt [...]

Geplande voorlichtingsbijeenkomsten schuiven op vanwege corona [...]

Informatiestatuut Chroom-6 en CARC Defensie [...]

Verslag SZW-bijeenkomst Veilig Werken met [Chroom-6] [...]

Voortgangsbrief chroom-6 aan de Tweede Kamer [...]

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven november 2019 [...]

Nieuwsbrieven april 2019 [...]

Op de hoogte blijven

Registreer u bij het Informatiepunt Chroom-6 en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

Vragen?

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met het Informatiepunt Chroom-6.

STEL UW VRAAG